Certification logotype for Gallup Certified Strengths Coach
Logotype for Styrkor.se

Nästan 6 av 10 "Smygslutar" på jobbet

Vy ovanifrån på en person som sitter vid ett träskrivbord med händerna på huvudet i frustration, omgiven av en laptop, kamera, anteckningsblock, kaffekopp och en filmklappa.

”Quiet quitting” (”Tyst nedtrappning” eller att ”smygsluta” på svenska) är en konsekvens när någon mentalt inte känner sig engagerad på jobbet. De kan vara fysiskt närvarande och inloggade på sina datorer, men de vet inte vad de ska göra eller om deras arbete har någon betydelse. De känner heller inget stöd från sina kollegor, chef eller organisation.

Nästan 6 av 10 anställda faller inom denna kategori!

Kombinerat med de som är aktivt oengagerade på jobbet, så kostar lågt engagemang den globala ekonomin drygt 90 biljoner (90 000 000 000 000) svenska kronor - ca 9% vår världs globala BNP.

Hur tar er arbetsplats hand om denna kategori människor? Hur investerar ni i er viktigaste resurs - på riktigt? Att bygga en styrke-fokuserad organisation är en investering i framtiden som ger resultat både i företagets ekonomi och välmående medarbetare!

Vill ni läsa mer om den senaste Gallup-rapporten så hittar ni den här: State of Global Workplace Report

Läs fler nyheter
David Johansson

David Johansson

VD & Grundare

Strategic®Futuristic®Activator®Responsibility®Belief®

David Johansson blev 2014 Sveriges första Gallup-Certified Strengths Coach. Ända sedan 2005 har han med hjälp av StrengthsFinder® utvecklat styrkor hos individer och team. Efter vidare utbildning med Gallup® och en Master från University of Wales startade han Styrkor 2010 och gör även konsultuppdrag som Apple Certified Sales Trainer.