Certification logotype for Gallup Certified Strengths Coach
Logotype for Styrkor.se

Nytt rekord när det gäller engagemang globalt 2022 - men inte för Europa

Efter en nedgång 2020 under pandemin, så går engagemang bland anställda upp igen och når ett nytt rekord på 23% globalt (2022) som känner sig engagerade på jobbet. Detta innebär att flera anställda ser sitt jobb som meningsfullt och har bra relationer med sitt team och chefer. Tyvärr ser det inte lika positivt ut för Europa som ligger på 11%, samtidigt som Sverige har en positiv trend i de senaste undersökningarna från Gallup:

  • 2013 16%
  • 2017 14%
  • 2021 18%
  • 2022 21%
  • 2023 21%

Fortfarande säger nästan 4 av 5 anställda i Sverige att de inte känner sig engagerade på jobbet - vad gör ni för att ändra på detta?

"För de människor som fokuserar på sina talanger är sannolikheten 6 gånger högre att vara engagerade på sina jobb” enligt Gallup. Hör av er om ni vill veta hur ni kan utveckla en styrkebaserad kultur med CliftonStrengths på er arbetsplats!

Vill ni läsa mer om den senaste Gallup-rapporten så hittar ni den här: State of Global Workplace Report

Läs fler nyheter
David Johansson

David Johansson

VD & Grundare

Strategic®Futuristic®Activator®Responsibility®Belief®

David Johansson blev 2014 Sveriges första Gallup-Certified Strengths Coach. Ända sedan 2005 har han med hjälp av StrengthsFinder® utvecklat styrkor hos individer och team. Efter vidare utbildning med Gallup® och en Master från University of Wales startade han Styrkor 2010 och gör även konsultuppdrag som Apple Certified Sales Trainer.